MUMLU KANVAS KUMAŞ VE DAHA FAZLASI… Ekim 18, 2021 – Yayınlanan: BLOG

Seçtiğim malzemeler üretim kalitesini arttırdığı gibi sürdürülebilirliği de aynı oranda tetikliyor. Nasıl mı? Gelin beraber inceleyelim.

%100 pamuk kanvas kumaşın diğer kumaşlardan farkı, iki yüzeyinin de kullanılabilir olması. Tok bir yapısı olması sebebiyle çanta yapımı haricinde pek çok farklı kullanım alanı da mevcut. Bizse bugün Atölye Circle’da üretilen çantaların serüvenine yakından bakacağız.

Wax’lanmış yüzeyi yani mumlu yapısıyla su itici özelliği olan kumaşlar gramajlarına göre farklılık gösteriyor. Mumlu yapısı sayesinde yaz veya kış, yağışlı havalarda ya da kumsalda kullanım olanağı sunuyor. İşte 4 mevsim kullanılabilir olması mumlu kanvas çantaları bu kadar kullanışlı kılan sebep!

Kumaş şahane, peki bir çanta için yeterli mi? Bana soracak olursanız değil. Kullandığım dikiş ipini işte bu sebeple extra dayanıklı olanlardan seçiyorum. Kullanım ömrünü bir kere daha uzattık. Çünkü ağır yük taşıdığında ya da her gün kullandığında piyasadaki çoğu çantada yaşadığın dikişlerin açılması sorunu Atölye Circle çantalarında yaşama istiyorum.

Mumlu kumaşı ve extra dayanıklı ipi seçtik sıra geldi aksesuarlara. Ben bu konuda malzemeye güvenmeyi tercih ediyorum. Çünkü önemli olan dayanıklı, uzun ömürlü ve sürdürülebilir malzeme seçmek. Çantanın en çok yıpranan kısmı olan kapak ve askı kısmını gerçek deriyle tasarlayarak bu sorunun üstesinden gelebiliyorum. Çünkü gerçek deri esneme yapmaz, kopmaz ve deforme olmaz. Deri sürdürülebilir bir meteryaldir ve mumlu kanvas kumaşla estetik açıdan yakıştığı için, dayanıklı çantalar üretmenin ilk kuralının gerçek deri kullanmak olduğunu düşünüyorum.

Sırada çantayı nasıl ürettiğim konusu geliyor. Kumaş kısımları dikiş makinasında, extra dayanıklı iple dikiyorum ve deri kısımları tamamen elde saraç işliğiyle tamamlayıp çantaya yine el dikişiyle dahil ediyorum. Böylece çanta, el yapımının verdiği estetik değer ile uzun ömürlü olmasını sağlan sıkı makina dikişiyle üretilmiş oluyor.

Waxed Canvas çantaları hazırlarken tamamen kullanıcı dostu ve uzun ömürlü tasarımlar yapmaya özen gösteriyorum. Kaliteli malzeme, kaliteli işçilik ve iyi tasarım sonucu uzun yıllar anılara eşlik edecek, yükünü taşıyacak keyifli çantalar ortaya çıkıyor.